INVESTITI IN ROMANIA

//INVESTITI IN ROMANIA

INVESTITI IN ROMANIA

LOCUL POTRIVIT, MOMENTUL POTRIVIT

In timp ce descopera si analizeaza punctul forte al Romaniei, investitorii avizati realizeaza ca avantajul principal in a investi aici este faptul ca acest climat de afaceri asigura o platforma pentru intrarea pe piete noi, globalizarea actiunilor companiilor, precum si creearea de parteneriate. Atributele care recomanda Romania ca o destinatie atractiva pentru investitori sunt forta de munca tanara, bine instruita si scolita (limba engleza este larg raspandita), resursele naturale abundente, o pozitionare geografica foarte buna si reputatia de a reprezenta una dintre cele mai mari piete de desfacere din Europa Centrala si de Est.
DE CE ROMANIA

AVANTAJE CARE TREBUIE LUATE IN SEAMA

LOCALIZAREA PIETEI

Fiind una dintre cele mai mari piete de desfacere din Europa Central si de Est, posibilitatile de dezvoltare de afaceri sunt in crestere in timp ce reglementarile sunt blande.

RESURSELE

Forta de munca tanara si instruita, cu vaste cunostinte in tehnologie, IT si inginerie;
resurse naturale bogate, care includ terenuri agricole fertile, petrol si gaze naturale.

ARGUMENTELE POLITICE

Putere executiva stabila
, siguranta oferita de statutul de tara membru NATO
stabilitate garantata in Europa de Sud-Est

Intelegeri bilaterale incheiate intre Romania si alte tari in vederea protectiei si promovarii investitiilor/investitorilor.

AVANTAJE ECONOMICE

Interes crescut din partea investitorilor straini - Romania reprezinta principala destinatie a fluxului de investitori in zona.

INFRASTRUCTURA INBUNATATITA

Infrastructura a fost supusa unui proces de modernizare pentru a se alinia la standardele UE.

AVANTAJE SOCIALE

Datorita intelegerilor dintre guvern si sindicate, grevele majore sunt absente.

ARGUMENTE LEGISLATIVE

Reglementari similare cu cele ale Uniunii Europene. Politica fiscala reglementata de Codul Fiscal


BENEFICIILE LOCATIEI

IMPORTANTA GEOSTRATEGICA

Romania este situata in Europa Centrala si de Est, in nordul Peninsulei Balcanice, pe Dunare, fiind marginita la sud-est de Marea Neagra, la sud de Bulgaria, la sud-vest de Serbia, la vest de Ungaria, la nord de Ucraina si la Est de Republica Moldova.Romania este favorizata de locatia sa geografica, aflandu-se la conjunctia a trei importante canaluri de transport paneuropene: canalul care leaga Europa de Vest cu Europa de Est, canalul care leaga Europa de Nord cu Europa de Sud si nu in cele din urma, canalul Dunarii care favorizeaza transportul fluvial intern si leaga portul Constanta (cel mai mare port al marii Negre) cu Europa de Nord, prin fluviul Rin.